Atu.. Ngap!

Our conversation earlier today. Both of us are on Monday blues and we obviously can’t get Zara off our mind. She is such a cutie pie. Apparently, she knew how to count but she is not going to show it off, yet :p
darling: Bdk kecik tu pandai dh kira sbenarnye
darling: Tp dia malas
djonette: b tahu
darling: Ahah
djonette: kenapa? sayang nampak dia kira ka?
darling: Td dh kira sampai ujuh terus puluh
djonette: b rasa akak ada ajar gak kira tu
djonette: ye ke? hahhaha
djonette: sbb tu b kira satu.. dia balas ampat
djonette: malassss
djonette: saba je la
darling: Td dia nk mkn kismis dia kira
darling: Atu.. Ngap
darling: Ua ngap
darling: Sampai tujuh
darling: Puluh tu dia nk hentam dgn kotak
djonette: hahaha ye ke??
djonette: comeeeel
djonette: pandai anak kitaaaaa hahahaha
djonette: b igt tak reti kira…
djonette: duk ckp satu dia balas empat! haha
darling: Dia malas tp develop diam2
darling: Biar dia mcm tu
darling: Dia saja balas empat sbb dia tau
darling: Saja nk main2
darling is typing…
darling: Kadang2 nk ajar dia masa2 mcm tu la mcm dlm keta
darling: Kalau kat umah, mmg la x makan saman
darling: Ada time2 dia jugak
Yg penting dia enjoy, kita x paksa
Hehe.. I am so happy! My girl can count! Ok, need to get some caffeine into my system. Coffee here i come~~

11 thoughts on “Atu.. Ngap!

    • Kam, ntah2 adam pon dah pandai tu. dia sembunyi2 je :p kalau tunjuk takut mommy n daddy suruh repeat hari2 haha

  1. hahahaa…kenapa mcm sama jer ye sume bby age dorg ek wo..diha pon..paling suke sebut ‘four’…klau suh kire…kite sebut ‘one’…die sebut ‘two’..kte sebut ‘three’…die sebut ‘four’..pastu dah mls n merepek2..kdg2 xmau kire…kte kirekan…smpai turn foue je die bunyi..hurmm..saba jela…tp kiut sgt kan! ble la dorg ni nk pndai ckp..n zara da pndai x sebut 2 pth kata? diha hanya pndai sebut hujung je…kalau nenek jd nek..klau pak cu jd cu..klau ayah jd yah!hahaha

    • takde la sama.. zara sebut ampat! bukan four hehehehe.. dihah pon sama malas mcm zara ni ek :p zara dah pandai sebut 2 patah kata. sebut kakak n abang pon dah agak clear..

  2. yeaay!!! terer laa zaraaaa.. sampai puluh tuh haa!! hehehe…. cute jer nak ngap ngan kotak…😛

    nuha tak reti count lagik, satu ke, dua ke, tiga ke, semuanya ‘shaatu’ je bagi dia.. hehehe

    • hehehe.. tappe ijat. zara maybe pandai kira, tp benda lain pon tak reti. cth nya pakai baju sendiri haha. kalau suruh tarik zip reti la :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s